maandag 17 februari 2014

B: De geschiedenisboeken

In deze blog heb ik een heel klein stukje overgenomen uit de letterlijke tekst/ Bijbelstudie zoals je die hier kunt vinden. Ik vond het lastig deze keer om een Bijbelstudie te doen/ uit te schrijven. Dit stukje laat zien dat beproevingen in dit leven erbij horen en een (goed) doel dienen. Dat is altijd weer goed om aan herinnerd te worden.
Dit is het laatste stukje van dit thema. Het is de bedoeling dat ik over een poosje, het is niet met vaste regelmaat, weer aan een nieuw thema begin, dat zal het thema 'uitleggen van de Bijbel' zijn. Ook met dit thema zal ik weer in 10 opeenvolgende dagen een stukje stille tijd schrijven, daarnaast een stukje over de te memoriseren tekst, een stukje over het aanbidden van een eigenschap van God en een (korte) Bijbelstudie.

Gods volk in de wereld

Rechters 2: 1- 3: 4

Een groot deel van de geschiedenisboeken in het Oude Testament gaat over het bestaan van Gods volk, Israël, die tussen de omringende ongelovige volken woont.

Het boek Rechters verhaalt hoe Gods volk telkens weer van God afdwaalde en hoe God hen dan overgaf aan de macht van de omringende volken. God gebruikt de wereldse mensen om de gelovigen te straffen voor hun afdwalen van God. Het doel van Gods straf is om de gelovigen uiteindelijk tot Hem terug te brengen en zo te verlossen van zijn eeuwige oordeel en straf. God laat de ongelovigen (de wereld) toe om Zijn volk op de proef te stellen ten einde te zien of de gelovigen God en Zijn verbond trouw zouden blijven. Het doel van alle beproevingen is om de gelovigen volharding te leren en hun karakter te vormen.

Pinterest


2 opmerkingen:

 1. Dag Lieneke,

  gaaf! De aankondiging zag ik al op de website van Jongbloed en heb dagboek heb ik direct op mijn 'verlanglijstje' gezet! ;-) Op dit moment doe ik mee met een Bijbelstudie van Beth Moore. Zo gaaf, we leren er veel van. Vandaag ging het gesprek met de vrouwen er nog over hoe je verder gaat ná deze studie van BM. Dit lijkt mij een heel mooi boekje om daarna zelf te gaan lezen. Ik doe dus graag mee met de verloting...!

  Hartelijke groet en een fijn weekend!
  AnneR

  (Dit bericht naar aanleiding van de verloting op je andere website. Daar kon ik helaas niet 'anoniem' reageren - ik weet niet hoe het anders moet... Hopelijk zie je dit berichtje wel en kan ik zo toch meedoen met de verloting!) Ik kon ook geen emailadres vinden, vandaar op deze manier. Hoop dat je dit niet vervelend vindt! Groet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gaat helemaal goed komen! Ik zal mijn emailadres nog even in het blogje zetten!
   Super, zo'n studie met elkaar van Beth Moore, ik heb zelf de studie 'God op Zijn Woord vertrouwen' gedaan, alleen. Weet niet zo goed hoe ik dat op moet zetten om het met een groep te doen en denk ook niet dat het nu de juiste tijd is. Misschien even wachten tot de jongste ook naar school gaat:) Ik heb er veel aan gehad! Veel zegen!

   Verwijderen